Младежкият хълм домакинства на средновековен фестивал, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Животът в

...
Младежкият хълм домакинства на средновековен фестивал, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Животът в
Коментари Харесай

Младежкият хълм става сцена на много интересен средновековен фестивал

Младежкият рид домакинства на феодален фестивал, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  " Животът в Пловдив през Средновековието " се провежда от Фондация " Българско историческо завещание ". Събитието е финансирано от Община Пловдив и е заложено в Календара на културните събития за 2018 година.

Фестивалът ще се организира на 23 и 24 юни, 120 са деклариралите присъединяване, описват от уредниците. Пловдивчани и гостите на града ще имат опция да научат нови и любопитни детайлности за живота в Пловдив, а и на Балканите през ΧΙΙΙ–ΧV век; ще бъде показани достоверен боен лагер, бойни демонстрации, средновековни занаяти и исторически достоверни реконструкции на традиции, костюми и въоръжение. Гостите ще могат да вкусят храни и питиета, приготвени по средновековни предписания, да стрелят със феодален лък, да играят на средновековни игри, да се посмеят на феодален шут, както и да се включат в част от демонстрираните занаяти - ковачество, грънчарство, кожарство, шивачество, плетене на ризници, сечене на монети, тъкане и бродиране, направа на бижута, книги и писма, иконопис, вещерство.

И още - посетителите видят и чуят още средновековна лирика, обширна презентация за средновековната европейска фехтовка, известни сказки за живота на елементарния човек и аристокрацията и пояснения на тънкостите на специалностите, които са се упражнявали през Средновековието в града под тепетата. Ще бъде показана възсатновка на националния празник Еньовден или Лятното слънцестоене по метода, по който се е чествал през Средновековието.

Очаква ги и въодушевяващ концерт на гостуващите за първи път в Пловдив средновековни музикални обединения Ambient Folklore, Der Dudelgeist и Eriney, разкриват още уредниците.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР